Hem » Hälsokost » Kryddor » Vaniljpulver, Raw och Eko
  • Ekologisk vaniljpulver, raw
  • Ekologisk vaniljpulver, raw

Vaniljpulver, Raw och Eko

1 2 3 4 5
(5/5) Baserat på 1 Betyg

Beskrivning

Ekologiskt vaniljpulver för smaksättning av efterrrätter, rawfood etc.

Här i en lite större förpackning än de du oftast hittar i butik.

Äkta ekologiskt vaniljpulver är ett brun/svart pulver som består av mald hel vaniljstång. Den är lätt att använda och dosera. Det innehåller inga färgämnen, socker eller tillsatser. En naturlig äkta vanilj som smakar mycket.

En orkidé

Vanilj är en tropiska orkidé där en art benämnd vaniljorkidé står för merparten av den vanilj vi använder i matlagning. Den har sitt ursprung i subtropiska Mexiko men odlas numera främst på Madagaskar som idag står för runt hälften av världsproduktionen. Den vi erbjuder odlas dock i Mexiko, i Pampantla, som den ursprungligen kom ifrån.

Vanilljorkidéen odlades redan aztekerna  och dess frukter har avnjutits som krydda i framför allt sötsaker men också som doft i parfymer. Växten är en 3–15 m hög klätterväxt som växer i skogar eller plantager. De gul-gröna blommorna pollineras antingen på naturlig eller konstgjord väg och blommorna får sedan en fruktkapsel som innehåller små svarta frön.

Att få fram den ljuva doften och smaken  är arbetskrävande. Frukten skördas när den är grön och omogen och måste sedan prepareras i fuktig och varm ugn, för att sedan soltorkas. Vaniljen är den näst dyraste kryddan i världen efter saffran, 

Det här vaniljpulvret är 100% raw, ren och ekologisk.

Till skillnad från det syntetiska vaniljsocker och vanillinsocker så innehåller vaniljpulvret inget socker, vilket är ett hälsosammare alternativ och tar fram den mångfasetterade smaken av riktig vanilj bättre. Det går att byta ut vaniljsocker mot vaniljpulver i många recept och man behöver inte dosera lika mycket.

REKOMMENDERAD ANVÄNDING:

Tillsätt vaniljpulver till din kladdkaka, smoothie, i hampamjölk, eller i råa eller ugnsbakade bakverk och efterrätter för att höja smaken eller varför inte i pannkakor med kokosmjöl som bas, eller vaniljvåfflor eller...

Äkta vanilpulver  är fritt från både gluten och laktos.

Denna produkt är lämplig för vegetarianer och veganer.

 

URSPRUNGSLAND: Mexico

Näringsvärde per 2g:

6.78 kcal, 0 g fett, mindre än 1 g kolhydrater, 0 g socker, 0 g protein.

 

 

 

Läs mer

Specifikationer

Omdöme

Lämna ett omdöme

Omdöme (0)

Dela

Blogga om