Ekologiska sportprodukter vid Vasaloppet och annan skidåkning.


Medevi ProSalus har produkterna för träning och tävling, ekologiskt dessutom.

Behöver du extra hjälp i skidspåret?

Vid intensiv träning och långdistanslopp kan det vara svårt att undvika stelhet och spända muskler. Många får även problem med skav på händer, fötter, ljumskar och vid armhålor.

Medevi ProSalus ekologiska sportprodukter har lång tradtion av att användas vid träning, tävling och sportevanemang. De uppskattas av alla från glada motionärer till långloppsatleter vid skidåkning, cykling och triathlon mm.

Arnicaserien hjälper dig att hålla musklerna i trim samtidigt som Ringblomsalva och Intensivstift används för att behandla och motverka skav.

 

Arnica

Hjälper dina muskler prestera bättre.

- Väl avvägd styrka för maximal prestation och snabbare återhämtning.
- Kan användas i solen.

- SportPrep Arnica - linimentolja för behandling både före och efter lopp/träning för snabbare återhämtning.
- Arnicasalva - liniment som ligger kvar längre och ger skydd vid våt och kall väderlek.
- Specialstift Arnica - smidigt fickformat.

 

Lavendelcreme

Håller huden i bästa skick.

- Smörj fötterna varje kväll för bästa resultat.och snabbare återhämtning.
- Hjälper även händerna att hålla sig smidiga.

 

Ringblomsalva med Tea tree

Kallad "Rumpräddaren" av långloppscyklister

- Det bästa för att förebygga skav och nötning på händer, fötter, ljumskar, armhålor etc.
- Unik förmåga att göra huden smidig och elastisk så den klarar stora påfrestningar bättre.

 

Intensivstift 

Ringblomsalva i stiftform

- Bra att ha med sig för att behandla direkt om det uppstår problem i spåret.
- Smidigt fickformat, så du kan behandla tunt och ofta.

 

För maximal prestation.
Ekologiskt dessutom!

 

Under intensiv träning

Under träningsperioden är det extra viktigt att ta hand om fötterna. Smörj varje kväll med Lavendelcreme för att hjälpa huden att klara de påfrestningar som intensiv träning innebär. Är huden extra ansträngd? Smörj rejält med Ringblomssalva med Tea tree och dra på en strumpa över natten.

Vid barmarksträning är händerna extra utsatta.

Smörj händerna reglbundet med Lavendelcreme under dagen så ökar hudens motsståndskraft. Använd Ringblomssalva på problemområden för att förebygga och minska risken för skav och nötning. Behandla med Ringblomssalva om du redan fått problem.


Tänk även på att förebygga stelhet i exempelvis vader och axelparti genom att massera in Arnicasalva / SportPrep Arnica regelbundet.

Kvällen före ett lopp

Gör en rejäl inpackning genom att först smörja och massera fötterna med Lavendelcreme. Därefter smörjer du på rejält med Ringblomssalva. Fötterna får gärna kännas kladdiga. Ta sedan på en strumpa så salvan håller sig på plats över natten.

Massera utsatta muskelgrupper med Sport Prep Arnica för att förbereda dem inför morgondagens påfrestningar.

Innan loppet

Förstärk behandlingen av fötterna på morgonen innan ett lopp med Arnicacrème, SportPrep Arnica eller Arnicasalva. De hjälper till att hålla cirkulationen igång. Arnicasalvan hjälper dessutom till att isolera mot fukt, extra bra vid våt eller kall väderlek.

Behandla ben etc med SportPrep eller Arnicasalva för att inte stumna till i musklerna.
Smörj med Ringblomsalva på de ställen du riskerar att få skav: Ljumskar, armhålor etc.

Om du lätt fryser om händer: Smörj med Arnicasalva strax innan start.

Stoppa ett Intensivstift och ett Specialstift Arnica i fickan så kan du behandla direkt om det dyker upp problem under turen.

Efter loppet

När du kommit i mål, massera in SportPrep, Arnicacreme eller Arnicasalva i stumma och trötta muskler så underlättar du återhämtningen. Repetera behandlingen så många gånger du behöver.

Har det dykt upp skav någonstans? Behandla med Ringblomsalvan så försvinner besvären snabbare och det är dessutom behagligare att ställa sig i duschen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 bra anledningar att välja Medevi ProSalus Arnicaserie!

 

Effektiv syresättning!

Medevi Arnicaseries produkter hjälper dina muskler prestera på topp genom effektiv syresättning och borttransportering av slaggprodukter. De ser till att blodflödet är effektivt just i musklerna där det gör nytta.
Många liniment är egentligen tänkta som rehabprodukter och har en sammansättning som inte ger maximal utdelning under aktivitet. Du kan lätt själv avgöra skillnaden. Bränner och hettar det i huden innebär det att en del av blodet dragits upp från musklerna och har fullt upp med att cirkulera i huden istället för att tillföra syre i dina muskler. Du blir alltså berövad en del av din verkliga kapacitet istället för att prestera på topp.

Arnicaprodukter för smidiga muskler

Snälla för huden.

Medevi Arnicaserie  är gjorda med en avvägning så du kan upprepa behandlingen före, under och efter din prestation ända tills du är helt återställd.
En varm svettig hud är en väldigt känslig hud. Därför är det viktigt att du under påfrestande aktiviteter använder produkter som är avpassade för detta. Alla linimentprodukter är i någon mån hudretande. Det är bland annat denna retning som skapar den ökade cirkulationen. Därför är en avvägning viktig för att inte skapa en hudirritation eller överkänslighetsreaktion. En hudirritation lägger sig oftast efter någon dag men får du en överkänslighetsreaktion finns risken att den kan trigga igång överkänslighet inte bara för ingredienserna i just den specifika produkten utan även av andra ämnen.

 

Kan användas i solen.

En tredje anledning att välja Medevi ProSalus ekologiska Arnicaserie är att de är skapade för att kunna användas när man tränar utomhus i solen. Många liniment och läkemedel för muskelinflammationer som stryks ut på huden, har en karens på allt från någon dag upp till två veckor innan du utan risk kan utsätta behandlad kroppsdel för sol igen.

 

Vi önskar dig en härlig tur på skidorna och hör gärna av dig med synpunkter.

 

Lycka till!

/Helena och Bengt med personal

Ps. Skrålla med pilarna så ser du fler relevanta produkter för skidåkning och träning.