<% /* OBS! Ändringar i den här filen kommer att skrivas över när filen genereras om i admin! Alla ändringar måste läggas in i rätt blocktemplate-/INC-filer. */%> <%QUERY CMSPage_By_Uri(page_uri=$Request.file) DO DISPLAY $TITLE = FORMAT('TR', $seo_title) $META_DESCRIPTION = FORMAT('TR', $seo_descr) $META_KEYWORDS = FORMAT('TR', $seo_keywords) $META_ROBOTS = $meta_robots %> <% INCLUDE '/INC_head.htm' %> <% INCLUDE '/INC_above.html' %> <%!%BEGINHTMLBLOCK([%BODYTXT Brödtext%])%!%>

 Vad smörjer man rumpan med om man ska cykla riktigt långt:

Runt Vättern, Vänern, Paris-Brest, kust till kust USA etc?

 

Jo, Rumpräddaren från Medevi ProSalus!

På burken står det visserligen Ringblomsalva med tea tree, men två helger om året byter denna produkt namn.

 

Rumpräddaren, det bästa för att motverka skav och nötning vid långa cyklepass.!

Rumpräddaren! 

Ringblomsalvan från Medevi Brunn, Medevisalvan.

• Det bästa för att förebygga skav och nötning.
• Unik förmåga att göra huden mjuk och elastisk så den klarar stora påfrestningar bättre.

 

Arnica!

Hjälper dina muskler att göra ett bättre jobb.

• Väl avvägd styrka för maximal prestation och snabbare återhämtning..
• Kan användas i solen.


Medevi ProSalus För maximal prestation.
Ekologiskt dessutom.

 

Förebygg skav!

Bäst är att förebygga problem. Börja därför använda Rumpräddaren redan under träningsperioden före ett långlopp. Under intensiv träning har du inte tid att låta ett skavsår vara ifred och läka ut ordentligt. Därför är det viktigt att förebygga.

 

Redan skav?

Har du redan tendenser till skav? Vila helst några dagar från cykelsadeln och smörj morgon och kväll. Var sedan extra noga att smörja in dig. En nyläkt hud är skörare och tål påfrestningar sämre.

 

Under loppet!

Innan själva långloppet smörjer du in rikligt före start. Vissa smörjer byxan, andra huden, många smörjer båda. Ta sedan med en ordentlig klick salva i en liten plastpåse el dyl. Då kan du smörja igen utan att behöva ta med dig hela burken. Du kanske behöver bättra på, eller har missat att smörja någonstans. Ju längre tid du tänkt hålla på desto viktigare med påfyllning. Det är många tusen rörelser det handlar om när du ska cykla långt. Därför kan skavsår uppstå där du inte räknat med det.

 

Efter loppet!

Efter loppet kan det var skönt att smörja in lite salva innan du kliver in i duschen. Vatten på skadad hud svider ordentligt! Smörj morgon och kväll under några dagar efter loppet för en snabbare återhämtning.

 

 

Vätternrundacyklister passerar Medevi Brunn

 

 

 

 

 

 

Vätternrundacyklister i Medevibacken

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Tio mil kvar och skavsår?!
Då är det lååånga tio mil!!

 

 

När skav och nötning är åtgärdat är det dags att tänka på musklerna!

Vår serie med Arnicaprodukter hjälper dina muskler att att hålla sig smidiga med väl avvägd styrka på produkterna för maximal prestation.

Varför ska du välja Medevi Arnicaserie?

 

Arnica från Medevi ProSalus för maximal prestation.Syresättning!

Muskler som ska prestera under exempelvis ett långlopp på cykel är i behov av effektiv syresättning men även att slaggprodukter transporteras bort så snabbt som möjligt. Enda sättet för musklerna att klara av detta effektivt är att blodflödet fungerar som det ska. Använder man då ett liniment som är för starkt och egentligen är tänkt att använda som en rehabprodukt motverkar man kroppens känsliga system. Du kan själv lätt avgöra om ett liniment är för starkt. Bränner och hettar det i huden innebär det att en del av blodet dragits upp från musklerna och har fullt upp med att cirkulera i huden istället för att tillföra syre i dina muskler.

Vår Arnicaserie har en anpassad styrka för att användas just medan man sportar. Spara de starka produkterna till efteråt om du känner att du behöver dem.

Snälla för huden.Paus i solen i Medevi innan fortsättning mot målet i Motala.

Ytterligare en anledning att använda vår Arnicaserie är att många starka liniment bidrar till en högre risk för hudirritation eller till och med en allergisk reaktion om de används för mycket, på fel sätt framförallt om du har en känslig hud. En hudirritation lägger sig oftast efter någon dag men får du en allergisk reaktion finns risken att den kan trigga igång överkänslighet inte bara för ingredienserna i just den specifika produkten utan även andra ämnen.

Kan användas i solen.

En tredje anledning till att välja vår Arnicaserie är att styrkan är anpassad för att kunna användas när man tränar utomhus i solen. Många liniment och läkemedel för muskelinflammationer som stryks ut på huden, har en karens på från någon dag upp till två veckor innan du utan risk kan utsätta behandlad kroppsdel för sol.

 

 

 

Vilken Arnicaprodukt använder du och när?

 

Före loppet!

SportPrep Arnica 

Olja utmärkt vid massage och även som liniment. Används för att på bästa sätt preparera musklerna inför ansträngningen. Masseras in för bästa resultat. 

Arnicasalva 

Ser det ut att bli en regnig runda smörjer du in ben och fötter med Arnicasalva före start. Fötterna blir väldigt utsatta av vattensprut från hjulen. Salvan är fet och hjälper till att isolera och hålla värmen. Den förebygger även kramp.

 
 

Under loppet!

Specialstift Arnica 

Litet och smidigt och perfekt att ta med sig under loppet. Det har en styrka som gör att du kan upprepa behandlingen så ofta du behöver, på ex knän, nacke, axlar, ryggslut.

 
 

Efter loppet!

SportPrep Arnica

Använd även efter genomfört lopp för snabbare återhämtning. Upprepa behandlingen 1-2 ggr/dag.

Arnicasalva

Även Arnicasalvan kan du använda för snabbbare återhämtning.

 
   

Arnica för att hålla dina muskler smidiga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vätternrundan, En guide hur du klarar påfrestningarna bättre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan smörjas så ofta du behöver

även i solen!

 

 

 

Varför behöver man smörja sig mot skav alls idag med alla fantastiska cykelbyxmaterial och sadlar i nya modeller och vaddering?

Tränar man intensivt, eller är tävlingscyklist och är beroenda av att huden är i toppkondition använder de flesta någon form av insmorning förebyggande. Det är förödande om man ett par veckor innan ett viktigt lopp får skav på något utsatt ställe. Att få huden tillräckligt stark tills det gäller, är näst intill omöjligt. Framförallt om det är ett långlopp det handlar om.

Lite mer vaddering kan nog vara bra.

En annan grupp cyklister är de som precis börjat cykla och inte hittat riktigt rätt ännu när det gäller annan utrustning som sadel och cykelbyxor eller inställning på styre, pedaler, sadel etc. Vi har många kunder som uttryckt sin tacksamhet för den hjälp de fått av Rumpräddaren.

Många, både proffs och amatörer, är de som rapporterar att den är "Guld värd!" eller "Det hade aldrig gått utan Rumpräddaren!". Eller klassikern: "Det gick som smort hela vägen runt"

Vi på Medevi ProSalus (Medevisalvan) har haft glädjen att serva många tusen cyklister genom åren. Vi får återkommande rapporter om de som testat andra produkter, även andra Ringblomsalvor, men återkommer till oss med orden:

"Er salva är bara bäst!"

 

Vad skiljer då denna burk från så många andra smörjor?

Rumpräddaren byggs upp av naturliga, vegetabiliska och ekologiska oljor och örter som hjälper till att förbättra hudens elasticitet och motståndskraft.

Rumpräddaren från Medevi. Det bästa för långloppscyklisten.De flesta andra produkter innehåller annars smörja i ordets negativa bemärkelse. Vaselin, paraffin, mineralolja, petrolatum: allt detta är rester från bensinindustrin! Kan huden dra nytta av detta? Knappast!

I ett sammanhang som själva loppet Vätternrundan lindrar vaselin visserligen friktion. Men att använda dessa petrokemiska oljor under längre tid gör att huden blir känsligare för påfrestningar. Mindre lyckat under intensiv träning eller ett lopp som pågår under många timmar.

I Rumpräddaren har du flera funktioner:  Förutom att den minskar friktion förebygger den skav genom att stärka huden så den tål större påfrestningar. Den hjälper även till med återhämtningen efter träning/lopp.

I Rumpräddaren finns, som ordinarie namnet antyder, ringblomma, en gammal läkeört som använts i hudvårdande syfte under mycket lång tid. Tea tree olja som Australiens Aboriginer traditionellt använt i många sammanhang, och där undersökningar i modern tid har visat att den är effektiv både mot svamp, virus och bakterier. Salvan är baserad på olivolja, som har använts till både hudvård och mat så långt tillbaka som det finns texter bevarade. Rapsolja, våra breddgraders motsvarighet till olivolja. Jojobaolja, som Amerikas indianer använt till hudvård och svenskr ekologiskt bivax som hjälper till att skydda huden och gör salvan fast.

En produkt med de bästa ingredienser från världens alla hörn hjälper många att få en behagligare långtur på cykeln.

Var kommer denna omtalade salva ifrån?

Alla som slutfört Vätternrundan sedan år 2000 har passerat vår butiksdörr. Vi finns ovanför backen på Medevi Brunn.

Högbrunnen, ursprungskällan på Norden äldsta hälsobrunn, Medevi Brunn

Hur många är det som cyklat Vätternrundan som inser att de passerar Nordens äldsta hälsobrunn här? Många kommer säkert bara ihåg den där mördarbacken vid sista depån innan mål. Du vet, depån där man får honungsbullar!

Källans upptäckare Urban Hjärne skrev 1678 om vattnet. "Det är förmer än andra medikamenter, det är livligt och klart för ögonen, och då det är nyss upptaget spritter det som vin, med otaliga små pärlor, behagligt i smaken."

Som du ser har vi lång tradition av vårdande verksamhet här på Medevi Brunn.

Vill du ha riktigt Medevivatten de sista milen in till Motala är du välkommen in till oss. Vi hjälper gärna till med att fylla på din flaska.

Medevi ProSalus butik på Medevi Brunn, välkommen.

 

Är du sugen på en glass eller en chokladbit så finns det också.

Vi har även ekologiska energbarer, Raw-Bite.

 

Lycka till!

/Helena och Bengt med personal

 

Ps. Krisar det så har vi butiken öppen tills sista cyklist passerat på lördagkvällen!

Kust till kust USA med Rumpäddaren

 

 

Här kan du läsa om några av våra långloppskunder>>>

Vad sägs om finska Kari som kört Kust till kust USA och från Gibraltar till norra ishavet som du kan se lycktligt framme vid havet på andra sidan.

Lars Åkerman som kört ALLA Vätternrundor och kom först i mål på den allra första Vätternrundan.

 

"Lappen", en av veteranerna som kört alla lopp

"Lappen" som också kört alla Vätternrundor ( i träskor och lappmössa) brukar ta en glasspaus hos oss innan han tar de sista milen till Motala.

 

 

 

 

 

 

<%!%ENDHTMLBLOCK%!%> <%INCLUDE 'rs/rs-pageproducts.htm'%> <% INCLUDE '/INC_below.html' %> <%NEXTROW ENDQUERY%>