Natracare-ekologisk intimhygien.

Ekologisk certifierade bindor och tamponger.

Det ekologiska och naturliga valet av intimhygienprodukter har sedan 1989 varit Natracare – ett sortiment av ekologiska och naturliga kvalitetsprodukter som är bra både för din hälsa och för miljön.

Natracares tamponger tillverkas av 100% ekologiskt godkänd bomull och är, precis som bindor och trosskydd, tillverkade av enbart naturliga material. De är helt klorfria och innehåller inte några tillsatser, parfymer eller petrokemiska plaster. Förpackningen runt själva tampongerna består av bioplast.

Vanliga menskydd innehåller stor andel plaster som kan bidra till irriterade slemhinnor.

Många kvinnor får problem med irritation i underlivet av vanliga bindor och tamponger. Många gånger beroende på att deras mensskydd innehåller en stor mängd plaster. Vissa kan bestå av så mycket som upp till 90% avrayon och plast. Eftersom materialet känns som bomull så är många lurade att tro att mensskydden är naturliga.

Dessa plaster innebär en stor miljöbelastning. Ofta hamnar alla dessa mensskydd på soptippar där de kan bli ivägdragna av exempelvis fåglar eller vind. Hamnar de i vattendrag förs de oftaut i havet. Det här bidrar förstås också till de microplaster i haven det talats mycket om den senaste tiden.

Natracare har även 2 varianter av våtservetter: En 50-pack, Babywipes och en mindre förpackning som mer passar att ha med sig i handväska eller träningsväska.

Läs mer om Natracare som företag här:

www.natracare.com/

 

 

Natracere produkter är ekologisk certifierade av Soil Association.

 

Intervju med Susie Hewson:

Grundaren för Natracare berättar varför hon startade företaget och varför det är viktigt att använda ekologiska hygienprodukter.

Produkter
12 36 72