2015-11-07 00:00
Anna/Helena

I veckan hade vi Raw food knytis i vanlig ordning och det bjöds på godsaker. Eftersom att det är helg så delar vi med oss av recepten på efterrätterna så att ni kan göra något gott tills ikväll.

 

Giselas Raw chiapudding med jordgubbs- och chokladtopping

Chiapudding(1 potion)

1,5 nötmjölk

3 msk chiafrön

1 nypa vaniljpulver

 

Rör ihop ingredienser i en skål och låt stå över några timmar i rumstempratur eller över natten. Tillsätt mer mjölk om det behövs. 

 

Jordgubbstopping

1 dl frysta jordgubbar

 

Mosa de tinade jordgubbarna och lägg på chiagröten.

 

Chokladtopping

1 tsk honung

1 msk kokosolja

1 msk raw kakao

1 näve hackade nötter

Smält kokosoljan i vattenbad och häll sedan ner kakao, honung och hackade nötter och lägg toppingen på jordgubbslagret. Ät sedan och njut!

 

PumpafrötårtaHelenas Pumpafrötårta

Nu i prostatamånaden tyckte vi det kunde vara bra att puffa för pumpafrö i tårtan till Farsdag. 

Att kombinera hälsosamma ingredienser till något riktigt smaskigt. Det är kul!

 

 

 

Botten lager

3 dl pumpafrön, gärna blötlagda sedan dagen innan

3 dl kokosflingor

½ tsk clorella

½ tsk spirulina

1-2 msk honung (eller 7 dadlar)

Mixa allt och tryck ner i botten på en form.

Har du inte clorella eller spirulina så kan du använda lite nässelpulver istället.

Vill du spetsa till den lite? Tillsätt 1 tsk riven ingefära. Superbra antiinflammatorisk ingrediens. 

 

Mellanlager

Ett lite syrligare lager för att bryta mot sötman i de övriga lagren. 

Mängder med antioxidanter från bären och omega 3 och protein från chian.

1 dl Natalies torkade Physalis,

1 dl blåbär

2 msk chiafrön

Låt blåbären smälta tillsammans med physalisen med 0,5 dl vatten så de torkade bären mjukas upp lite. 

Mixa allt, låt stå en stund så chiafröna sväller lite och bred ut på bottenlagret.

 

Toppenlagret

Härlig chokladcreme är alltid rätt på en tårta.

3 dl cashewnötter

1,5 dl vatten

3 msk kakao

1-2 msk honung

3 msk kokosolja (gärna Virgin med kokossmaken kvar)

Mixa allt utom kokosoljan till en slät smet. Ju starkare mixer du har desto slätare smet får du.

Smält kokosoljan i vattenbad och häll i mot slutet.

Vill du ha riktigt kraftig chokladsmak kan du öka på med ytterligare 1 msk kakao.

 

Garnering

För att ytterligare boosta immunförsvaret strö bipollen ovanpå. 

 

Ställ gärna i frysen ett tag innan servering så är den lättare att skära upp.

Blir det tårta över? Skär i bitar och stoppa i frysen för senare fikastunder/mellanmål.

    Varor som nämns i nyheten