2016-02-14 00:00
Helena

Internationella Barncancerdagen den 15 februari

Barn och cancerTänd ett ljus för att hedra alla barn som drabbats och deras familjer. Nästan alla känner någon.

Barncancerfonden och deras arbete ligger oss extra nära. Vi har upplevt hela resan själva och vi är tacksamma varje dag att det gick bra för oss. Eftersom vi har haft direktkontakt under 19 år vet vi hur mycket Barncancerfonden och deras arbete betyder.

Mer än pengar till forskning!

Det handlar inte bara om stöd till forskning för att ta fram nya behandlingar. Minst lika viktigt är deras stöttning direkt till barnen och deras familjer.
De regionala föreningarna har många aktiviteter för barnen och deras familjer under sjukhusvistelsen. Sjukhusclowner, sjukhusskola, fikakvällar på sjukhuset för de vuxna. De ser till så att det finns TV-apparater etc på alla rum och filmer av alla slag för barnen att titta på, även filmer för att distrahera de vuxna när barnen har somnat.

Efter behandlingsperioden ordnas det läger och andra aktiviteter inte bara för de behandlade barnen utan även för deras syskon. Att kunna prata med någon som är i samma situation är ovärderligt.

Barncancerfond fortsätter sitt stöd även när du fyllt 18.

Även när barnen blivit vuxna finns Barncancerfonden där med aktiviteter för att stötta de unga att hantera de svårigheter som den tuffa behandlingen ofta ger upphov till.

Genom åren har vi på Medevi ProSalus stöttat Barncancerfonden på olika sätt.

Bl a genom Team Rynkeby, Ride of Hope, Sticka för livet och en spargris i vår fabriksförsäljning där man kunnat lägga i en slant.

Vi har bestämt att vi i år även skänker 5kr till Barncancerfonden för varje såld produkt under Internationella Barncancerdagen månd 15 feb 2016. Vi tjuvstartar redan under söndagkvällen :-).

Vill du skänka direkt till Barncancerfonden kan du göra det här:

http://www.barncancerfonden.se/stod-oss/

 

Uppdatering: Vi fyllde upp och skänkte 1000kr till Bancancerfonden Östra som sattes in på tisdagen 16 feb-16.

 

 

Helena och Bengt med personal