Tränar du mycket? Tänk på att använda milda tvålar och vårdande hudlotion.

 Duschtips för torrisar

 

Sportar du mycket?

Har du riktigt torr hud?

Då behöver du vara extra noggrann med vad du använder för typ av produkter i duschen och efteråt.

Fundera på hur mycket och var på kroppen du verkligen behöver använda tvål.

När du duschar efter ett träningspass är du svettig, så oftast behöver du bara skölja av dig. Kanske lite tvål på utsatta ställen. Medevi Ringblomstvål och Lavendeltvål är de tvålar som är mildast.

 

Smörj in dig innan dusch...

Måste du duscha med tvål ofta, prova att smörja in dig med lite vegetabilisk olja, exempelvis kokosolja, eller någon av våra massageoljorpå hela kroppen strax innan du duschar. Oljan skyddar då huden från att torka ut av vattnet och tvålen. 

 

...och efter

Om du behöver ,smörjer du in dig med en hudlotion eller hudcrème efteråt. Var extra noga med att se efter att din hudlotion inte innehåller några mineraloljor eller silikoner. Medevi ProSalus ekologiska produkter innehåller aldrig sådana ingredienser. Välj Ringblomslotion om du vill ha något doftneutralt. Lavendel finns både som lotion och som en något fetare/rikare crème. Soft lotion med en ganska diskret doft av ylang ylang och sandelträ.

Ekologisk Ringblomsolja för torr hud eller massage från Medevi ProSalus.

Du kan även välja att smörja dig med en olja efter duschen. Torka dig lite men låt lite fukt finnas kvar på huden, då absorberas oljan snabbare och lättare. Den hjälper samtidigt till att binda kvar befintlig fukt i huden så den håller sig mjuk och smidig. Vår Ringblomsolja är extra fin för den torra huden.

 

Vår flytande Lavendeltvål och Ringblomstvål fungerar även bra som schampo för dig med torr och känslig hårbotten. De löddrar inte så mycket så de passar bäst om du har kort hår.